Kandidáti na post predsedu KDH pribúdajú

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 11:14 • 2 min
Kandidáti na post predsedu KDH pribúdajú

BRATISLAVA – Kandidáti na post predsedu KDH pribúdajú. Tento týždeň k štyrom známym kandidátom pribudol Bratislavčan Ján Morovič. A nemusí byť posledný.

slovakia

left justify in out

Niektorí delegáti sa na sobotňajšom sneme chystajú navrhnúť Mariana Faktora, ktorý bol horúcim kandidátom na funkciu predsedu tesne po parlamentných voľbách. Faktor však kandidatúru odmietol. Odmietal ju aj na okresných snemoch v posledných týždňoch. Kandidáta stačí navrhnúť priamo na sneme. Podľa informácií agentúry SITA Faktor stále kandidatúru odmieta. Svoje pôsobenie skôr vidí ako člen predsedníctva, či ako vedúci tímu pre zdravotníctvo a sociálne veci. Ten by však viedol iba v prípade, že za predsedníčku KDH bude zvolená Eleonóra Porubcová.

 

Kandidatúru na predsedu zatiaľ okrem Moroviča potvrdili okresná predsedníčka KDH v Prievidzi Eleonóra Porubcová, exposlanec NR SR Alojz Hlina, člen rady KDH Miroslav Kráľ a člen predsedníctva KDH Ladislav Štefanec. Na okresnom sneme v Bratislave IV bola ako kandidátka navrhnutá aj Renáta Ocilková. Tá sa však zatiaľ ku kandidatúre nevyjadrila.

 

O predsedovi KDH bude rozhodovať v sobotu 11. júna na sneme v Ružomberku 391 delegátov. „Som presvedčený, že snem zvolí za predsedu najlepšieho kandidáta. Mojou úlohou je pripraviť snem tak, aby voľba prebehla v korektnom dialógu. Nedovolím si povedať, ktorý kandidát má najväčšiu šancu,“ povedal zastupujúci predseda KDH Pavol Zajac. Súčasné vedenie na čele s Jánom Figeľom ohlásilo po volebnom fiasku, keď sa KDH nedostalo do parlamentu, že sa vzdáva funkcií. KDH má približne 11 000 členov. Kandidáta na predsedu môžu navrhnúť aj delegáti priamo na sneme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies