Kandidáti bojujú o voličov v posledný deň kampane pred utorkovými voľbami v Izraeli

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 10:38 • 2 min
Kandidáti bojujú o voličov v posledný deň kampane pred utorkovými voľbami v Izraeli

JERUZALEM - Kandidáti v izraelských parlamentných voľbách majú dnes poslednú možnosť osloviť a získať si voličov pred utorkovým hlasovaním.

slovakia

left justify in out

Dnešok je posledný deň predvolebnej kampane v Izraeli, pripomína agentúra AP. Parlamentné voľby rozhodnú, či si izraelský premiér Benjamin Netanjahu zabezpečí ďalšie funkčné obdobie. Najnovšie prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Netanjahuova vládna stredopravá strana Likud zaostáva za stredoľavou alianciou nazvanou Sionistický tábor približne o štyri kreslá.

 

Tieto údaje síce ešte nevylučujú Netanjahuove šance, že bude vytvárať novú vládu, ale jeho stranu Likud to značne znervóznilo. A donútilo ju to ešte počas posledných hodín kampane intenzívne apelovať na svojich voličov, aby prišli voliť.

 

Netanjahu zároveň poskytol v posledných dňoch celú sériu interview v snahe získať si pred utorkovým hlasovaním nových voličov. Premiérovým hlavným vyzývateľom je Jicchak Herzog zo Sionistického tábora. Herzogovým cieľom je náprava vzťahov s Palestínčanmi a medzinárodným spoločenstvom, ale politik tiež sľubuje pomoc ťažko skúšanej strednej vrstve v krajine.

 

Stredoľavú alianciu Sionistický tábor vytvorila Herzogova Izraelská strana práce a strana Hnutie (ha-Tnua) bývalej ministerky spravodlivosti Cipi Livniovej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies