Kandidáta na šéfa parlamentu najprv predstavia prezidentovi

NETKY.SK • 20 November 2014, 15:11 • 2 min
Kandidáta na šéfa parlamentu najprv predstavia prezidentovi

BRATISLAVA - Kandidáta na post predsedu parlamentu musia odsúhlasiť najprv stranícke štruktúry Smeru-SD a následne ho predstavia prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

slovakia

left justify in out

Šéf parlamentu je druhý najvyšší ústavný činiteľ a rozhodovanie o obsadení tejto funkcie si vyžaduje kultúru rozhodovania, vyhlásil dnes premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico. Až potom bude možné nového predsedu parlamentu predstaviť verejnosti. Obavám sa, že definitívne to budete vedieť, až keď ten návrh položím v utorok na stôl, dodal.

 

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška v nedeľu po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb a víťazstva Richarda Rašiho v primátorskom súboji v Košiciach prítomným novinárom oznámil, že sa vzdáva funkcie predsedu parlamentu. Uviedol to v prítomnosti svojej manželky a povedal, že k tomuto rozhodnutiu dospel po tom, čo sa objavili útoky na jeho osobu a postihli aj jeho rodinu. Dodal, že detailnejšie sa k svojmu odstúpeniu vyjadrí neskôr. Doteraz tak však nespravil. Paška zároveň oznámil, že sa vzdá poslaneckého mandátu. 

 

V utorok Fico oznámil, že odstupujúceho predsedu NR SR Pavla Pašku nahradí niektorý z členov vlády. Horúcich kandidátov je viac. Okrem Mareka Maďariča sa spomínajú Ján Richter, Robert Kaliňák a Martin Glváč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona