Kandidáta na primátora Mareka Kažimíra podporilo viac ako 22.000 občanov

NETKY.SK • 17 September 2010, 10:04 • 2 min
Kandidáta na primátora Mareka Kažimíra podporilo viac ako 22.000 občanov

Kandidáta na primátora Mareka Kažimíra podporilo viac ako 22.000 občanov

slovakia

left justify in out

img

Starosta košickej mestskej časti Krásna nad Hornádom Marek Kažimír dnes na Magistráte mesta Košice odovzdal ako prvý svoju kandidátnu listinu na primátora mesta spolu s petíciou, ktorú svojím podpisom podporilo viac ako plánovaných 22.222 občanov Košíc. Podľa neho je to najväčší počet podpisov, aké kedy na Slovensku zozbieral nezávislý kandidát v komunálnych voľbách a o vyše tisíc viac ako hlasov, ktoré získal terajší primátor pri predchádzajúcich voľbách.
      Podľa zákona stačí v Košiciach nezávislému kandidátovi na primátora mesta 600 podpisov občanov. Všetky potrebné doklady prevzal zapisovateľ mestskej volebnej komisie Stanislav Takáč. Nedošlo tak k problémom, ktoré mal jeho asistent Marcel Gibóda pri odovzdaní svojej kandidatúry pre neprítomnosť zodpovedného pracovníka magistrátu.
      Marek Kažimír, bývalý člen KDH, ktorý kandiduje v novembrových komunálnych voľbách ako nezávislý občiansky kandidát platformy Iné Košice, chce mesto vrátiť Košičanom a vziať ho straníckym štruktúram. Vo svojej mediálnej kampani, ktorá sa oficiálne začala vo štvrtok 16. septembra, označil štyri chronické problémy mesta, ktoré chce riešiť. Na sídlisku Luník IX chce nastoliť režim práva a spravodlivosti, zastaviť financovanie na upratovanie z daní všetkých občanov a zrušiť tamojšiu samosprávu. Ďalej plánuje zastaviť stranícke nominácie na čele mestských podnikov.
      Podľa Kažimíra je na toto mesto 22 mestských častí veľa. „Chceme zrušiť funkcie starostov, funkcie poslancov miestnych zastupiteľstiev a nahradiť ich iným systémovým riešením tak, aby mesto ušetrilo viac ako 40 miliónov slovenských korún,“ uviedol nezávislý kandidát, ktorého posledným pilierom volebnej kampane je bezpečnosť a mestská polícia. „Nebude šikanovať Košičanov. Mesto chceme rozdeliť na 130 okrskov a mestského policajta bude poznať každý Košičan,“ dodal Kažimír.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies