Kandidát Zemko chce Martinu prinavrátiť kultúrnu úroveň

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 14:30 • 2 min
Kandidát Zemko chce Martinu prinavrátiť kultúrnu úroveň

MARTIN - Kandidát na martinského primátora Pavol Zemko (nezávislý) chce mestu prinavrátiť kultúrnu úroveň a obnoviť jeho historický význam.

slovakia

left justify in out

Podľa 50-ročného podnikateľa, športovca a trénera je Martin symbolom a centrom národnej hrdosti, ktorá upadá. Zemko chce organizovať viac kultúrnych podujatí a kultúrne angažovať aj rómsku menšinu, rozvíjať masový šport a Martinčanov viesť k aktívnemu životu. „Rozvoj masového športu v regióne môže priniesť len pozitíva, či už pre dobré meno mesta, ale najmä pre mladú generáciu, ktorá vďaka systematickému tréningu a nadšeniu môže patriť nielen medzi slovenskú špičku,“ povedal Zemko na dnešnej tlačovej konferencii, na ktorej ohlásil kandidatúru. Vyštudovaný pedagóg chce v rámci rozvoja regionálneho cestovného ruchu efektívnejšie a hlavne celoročne využívať turistické stredisko Martinské hole a v situácii, keď podľa neho každoročne klesá počet obyvateľov Martina, chce stavať nové nájomné byty najmä pre mladé rodiny a sociálne slabších ľudí.

 

Podľa Pavla Zemka sa za posledné štyri roky urobilo v Martine veľa dobrého a mesto sa zviditeľnilo, priestor na zmeny však vidí v hromadnej doprave, likvidácii odpadu a zásobovaní teplom, kde je podľa neho mesto rukojemníkom dlhodobých zmlúv. Pri porovnaní so súčasným martinským primátorom Andrejom Hrnčiarom, ktorý je zároveň aj poslancom Národnej rady SR a spolu s Radoslavom Procházkom zakladá novú politickú stranu, Zemko zdôraznil, že chce byť primátorom, ktorý je v Martine dennodenne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies