Kandidát SNS Zdenko Kozák chce Martin vrátiť Slovákom

NETKY.SK • 12 September 2014, 13:43 • 2 min
Kandidát SNS Zdenko Kozák chce Martin vrátiť Slovákom

MARTIN - Kandidát Slovenskej národnej strany na martinského primátora Zdenko Kozák chce mesto Martin vrátiť Slovákom.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu národniarov Andreja Danka je niekdajší džudista tým správny chlapom, ktorý sa postaví súčasnému primátorovi Andrejovi Hrnčiarovi a bude v Martine hájiť ideu hrdej, slušnej a dôstojnej politiky. „Kandidujem na primátora, lebo som presvedčený, že mesto Martin po dvoch volebných obdobiach Andreja Hrnčiara stagnuje, nerozvíja sa. Chcem byť primátorom, ktorý je v Martine dušou aj telom, ktorý pracuje pre Martin, ktorý nie je viac času v Bratislave a nepracuje na svojich osobných ambíciách,“ povedal 49-ročný podnikateľ a aktuálne aj žilinský krajský poslanec Zdenko Kozák, ktorého doménou je okrem športu aj práca pre charitu. „Charita je oblasť, v ktorej sa nie každý politik cíti ako ryba vo vode. Ja ako džudista mám v srdci pokoru, mám rád ľudí a preto aj moja pomoc sa sústredí na tie sociálne slabšie vrstvy,“ dodal martinský okresný predseda Slovenskej národnej strany.

 

Podľa predsedu SNS Andreja Danka mesto Martin si zaslúži osobitnú pozornosť Slovenskej národnej strany, keďže v roku 1871 vznikla SNS práve v tomto meste. „Asi by sme ťažko našim zakladateľom vysvetľovali, že dnešný primátor Martina bol na kandidátke etnickej politickej strany. Mám veľký problém s politikmi, ktorí hovoria o územnej autonómii na Slovensku a nechápu, že Slovensko je od Tatier k Dunaju. Mám veľký problém s politikmi, akými je Béla Bugár. A súčasný primátor Martina je spolupracovník a blízky priateľ Bugára. Neviem, ako by som sa pozrel do očí našim zakladateľom, keby som im povedal, že primátor Martina spolupracuje s človekom, ktorý hovorí na Slovensku o územnej autonómii,“ povedal Danko s tým, že túto tému neotvára preto, aby vzbudzoval národnostné napätie, ale aby poukázal na to, kam až smeruje odvážna politika súčasných predstaviteľov strany Most-Híd. „Bol som šokovaný, že ako jediný hosť na ustanovujúcom sneme novej politickej strany Sieť, ktorej podpredsedom je súčasný primátor Martina, bol pán Bugár. Preto moja osobná angažovanosť v Martine a kampaň v duchu Vráťme Martin Slovákom,“ dodal šéf SNS Andrej Danko. 

 

Okrem 49-ročného podnikateľa Zdenka Kozáka (SNS) kandidatúru na primátora Martina doteraz verejne ohlásili aj súčasný primátor 41-ročný Andrej Hrnčiar (Sieť) a 50-ročný podnikateľ Pavol Zemko (nezávislý). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies