Kandidát SNS na primátora P. Holeštiak predstavil program a podporu

NETKY.SK • 8 Október 2010, 06:51 • 2 min
Kandidát SNS na primátora P. Holeštiak predstavil program a podporu

Kandidát SNS na primátora P. Holeštiak predstavil program a podporu

slovakia

left justify in out

img

Kandidát Slovenskej národnej strany (SNS) na primátora Čadce Pavol Holeštiak chce, aby sa Čadca stala baštou slovenskosti a rozvoja severozápadného Slovenska. Skonštatoval to na dnešnej tlačovej konferencii v Čadci, na ktorej predstavil program i politickú podporu jeho kandidatúry.
Predseda SNS Ján Slota uviedol, že kandidáta národniarov, ktorý je riaditeľom Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), považuje za patriota, vlastenca, zapáleného Slováka a národovca. „Na poste riaditeľa Úradu ŽSK je hodnotený veľmi vysoko. Nielen mnou, ale aj predstaviteľmi iných politických subjektov. Je to druhá najvyššia výkonná funkcia v rámci samosprávy ŽSK a svojou činnosťou dokazuje, že je schopný nielen organizačne, ale aj ľudsky a po stránke technickej,“ povedal Slota.
Podporu Holeštiakovej kandidatúry dnes prezentovali aj predstavitelia politických strán Smer-SD, Hnutie za demokraciu (HZD), Strana zelených a Nová demokracia. „V auguste som ako prvý kandidát zverejnil program. Nie je veľký, ambiciózny, ale je realizovateľný. Dopravná infraštruktúra, cesty, chodníky, riešiť ošarpané budovy. Prezentovať Čadcu aj v rámci cestovného ruchu, konkrétnymi projektmi, ale aj výstavbou. Riešiť jednoducho veci tak, aby boli čo najviac využité eurofondy. Čadca napríklad nevyužila regionálny operačný program Regenerácia sídiel, pri rozvoji cestovného ruchu ani nepodala projekt. Samozrejme, niektoré veci sa podarili, ale nie je toho toľko. Čadca má potenciál ísť dopredu,“ dodal Holeštiak.
Líder SNS na margo odporúčaní pre Holeštiaka v prípade volebného úspechu pripomenul, že ako primátor krajského mesta Žilina tvrdo pracoval na technickej infraštruktúre mesta. „Či už to boli námestia, cesty, doprava v meste, rekonštrukcie niektorých zariadení – športovísk, škôl a ďalších. Toto je najdôležitejšie pre obyvateľov miest, aby sa skutočne cítili dobre a aby kultúra bývania v meste išla do vyššej kvality. Samozrejme, človek nie je živý len z peňazí, ale aj z kultúry. P. Holeštiak od mladých čias pracoval v kultúre a v tejto oblasti určite pozdvihne úroveň v Čadci. A čo si ja ako predseda SNS najviac cením, že kultúra bude v intenciách toho slovenského, národného, vlasteneckého. To je pre mňa najdôležitejšie,“ doplnil Slota.
O post primátora sa v Čadci uchádza šesť kandidátov a o post poslanca do 25 členného mestského zastupiteľstva (MZ) 145 kandidátov. Pred štyrmi rokmi sa o post primátora uchádzalo 11 kandidátov, o 25 poslaneckých mandátov 155 kandidátov. Z 20.043 oprávnených voličov využilo svoje právo 7431 voličov (37,07 percent).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies