Kandidát na šéfa Pentagónu podporil dodávky smrtiacich zbraní na Ukrajinu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 19:18 • 2 min
Kandidát na šéfa Pentagónu podporil dodávky smrtiacich zbraní na Ukrajinu

WASHINGTON - Kandidát amerického prezidenta Baracka Obamu na post šéfa Pentagónu Ashton Carter dnes vyhlásil, že sa prikláňa k podpore zvýšenia pomoci USA pre Ukrajinu, a to vrátane poskytnutia smrtiacich zbraní na boj proti Ruskom podporovaným protivládnym povstalcom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Carter to uviedol počas svojho uvádzacieho vypočúvania v americkom Senáte, ktoré viedol predseda senátnej komisie pre ozbrojené sily John McCain, informovala agentúra AP.
     

Obama momentálne prehodnocuje svoje pôvodne záporné stanovisko voči poskytnutiu obranných zbraní a inej smrteľnej pomoci Ukrajine so zámerom podporiť jej armádu v boji proti separatistom na juhovýchode krajiny. Zámer má silnú podporu mnohých členov Obamovho tímu národnej bezpečnosti.
     

Carter uviedol, že stojí aj za plánom znižovania americkej prítomnosti v Afganistane, v prípade potreby je však otvorený prehodnoteniu svojho pohľadu, píše agentúra Reuters. "Prezident má plán, ktorý podporujem. Keď však dospejem k tomu, že ho treba zmeniť, odporučím mu to," konštatoval Carter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies