Kandidát na primátora Košíc Holečko podal podnet na prokuratúru

NETKY.SK • 28 Október 2014, 12:24 • 2 min
Kandidát na primátora Košíc Holečko podal podnet na prokuratúru

KOŠICE – S mottom Aby už konečne občan sám spravoval veci verejné kandiduje na post košického primátora 60-ročný Jozef Holečko (nezávislý).

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej besede predstavil svoj volebný program, ktorý vychádza zo siedmich kľúčových projektov. Ako uviedol, má dostatok odborných aj životných skúseností, keď pôsobil v riadiacich funkciách a verejnosť ho pozná ako kynologického záchranára. Uviedol, že na volebnú kampaň dá len 66 eur.

Holečko dnes novinárov informoval, že podal podnet na prokuratúru a mestskú volebnú komisiu, že všetci kandidáti porušujú volebný zákon, keďže už dávno majú bilbordy rozmiestnené po meste. 


„Prokuratúra môj podnet postúpila polícii a tá konštatovala, že nejde o trestný čin. Aj mestská volebná komisia konštatovala, že nemá právomoc rozhodovať. Kto má teda právomoc postihnúť tých, ktorí porušia volebný zákon, ktorý presne uvádza, že je to trestné. U nás sa bežne zákon obchádza,“ povedal Holečko. Zároveň vyzval občanov, "aby nevolili tých kandidátov, ktorí porušujú zákon, lebo je pravdepodobné, že zákon budú porušovať aj po zvolení“. 

 

„Nie je mi jedno, ako funguje samospráva v Košiciach a veselo bujnie korupcia a úradník sa na človeka pozerá zvrchu. Z tohto dôvodu som sa rozhodol kandidovať. Nestojí za mnou žiadna strana, ani finanční žraloci, ale mojím koaličným partnerom sú občania. Pokúsim sa presvedčiť voličov, že môj program obyvateľom zabezpečí slušný život,“ povedal Holečko. 

 

„V oblasti dopravy chcem dosiahnuť, aby najneskôr do konca roka bola bezplatná mestská hromadná doprava. V mojom programe nefunguje ako lacná mucholapka. Bezplatná odmena prinesie viaceré výhody – klesne o 15 percent individuálna automobilová doprava, uľahčí sa cestovanie za prácou, službami i zábavou,“ uviedol Holečko. 

 

K jeho prioritám v prípade zvolenia bude patriť zabezpečenie pracovných miest predovšetkým pre mladých ľudí podporou košických podnikateľov a živnostníkov a rozširovaním mestských podnikov, ktoré by mali vytvárať pracovné miesta. Napríklad správa mestskej zelene by mohla mať prevádzku na Luníku IX a poskytnúť prácu dlhodobo nezamestnaným. Súčasne chce podnietiť rozvoj bytovej výstavby. 


Zasadiť sa chce za zapracovanie explicitného zákazu ťažby a spracovania uránu v záväznej časti územného plánu v zmysle sloganu Zelené a zdravé mesto bez smogu a bez uránu. Seniorom chce zabezpečiť spokojnú a zdravú jeseň života bez chudoby. 

 

„Zriadim verejný účet mesta, aby si každý občan mesta vedel na internete pozrieť, ako a na čo boli použité jeho peniaze. Skoncujem so zadlžovaním mesta. Verejné obstarávania budú transparentné a všetky úkony vrátane rozhodnutí sa budú prijímať za účasti novinárov, občianskych združení a občanov,“ povedal Holečko. Dodal, že riaditelia podnikov musia prejsť výberovým konaním a budú musieť ručiť vlastným majetkom za hospodárenie mestského podniku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona