Kandidát na prezidenta USA spustil petíciu za omilostenie Snowdena

NETKY.SK • 15 Február 2014, 06:39 • 2 min
Kandidát na prezidenta USA spustil petíciu za omilostenie Snowdena

WASHINGTON - Bývalý republikánsky kongresman a niekdajší prezidentský kandidát Ron Paul spustil petíciu za omilostenie Edwarda Snowdena, obvineného zo špionáže. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Petícia má tlačiť na administratívu amerického prezidenta Baracka Obamu, aby šéf Bieleho domu omilostil bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb, ktorý zverejnil informácie o tajných vládnych sledovacích programoch.

Ron Paul vo videoposolstve povedal, že chce Snowdenov návrat do Spojených štátov bez toho, aby ho americké úrady obžalovali, a ešte predtým, ako sa mu v júli skončí azyl v Rusku.

Začiatkom týždňa republikánov syn, senátor Rand Paul - možný prezidentský kandidát vo voľbách v roku 2016 - podal na súd žalobu proti Obamovi a ďalším predstaviteľom jeho vlády s cieľom dosiahnuť zastavenie programov monitoringu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona