Kandidát na prezidenta FIFA Zico žiada Brazíliu o podporu

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 09:47 • 2 min
Kandidát na prezidenta FIFA Zico žiada Brazíliu o podporu

RIO DE JANEIRO - Brazílsky legendárny futbalista Zico v utorok oficiálne požiadal Brazílsku futbalovú konfederáciu (CBF) o podporu pri kandidatúre na nového prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Potvrdil to generálny sekretár CBF Walter Feldmann, referuje Bild. Šesťdesiatdvaročný "biely Pelé" Zico deklaroval, že sa nevzdá ani v prípade nedostatočnej dôvery od miestnych funkcionárov.

slovakia

left justify in out

"CBF je logicky mojou prvou voľbou. Som Brazílčan a tejto krajine som slúžil desať rokov," povedal súčasný kouč indického FC Goa. "Poslal som list prezidentovi CBF, v ktorom vysvetľujem dôvody môjho rozhodnutia kandidovať. Teraz budem čakať na jeho promptnú odpoveď, pretože čas plynie rýchlo a v prípade negatívneho stanoviska CBF sa musím porozhliadnuť po ďalších možnostiach," dodal Zico.

 

Brazílska ikona potrebuje minimálne štyri mesiace pred voľbami nového prezidenta FIFA, ktoré sa uskutočnia 26. februára 2016, získať podporu aspoň piatich národných federácií. Najväčším favoritom na víťazstvo vo voľbách nástupcu odchádzajúceho Seppa Blattera zostáva francúzsky súčasný šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies