Kandidát na prezidenta FIFA Čchung Mong-jun čelí trestu od etickej komisie

NETKY.SK • 6 Október 2015, 09:52 • 2 min
Kandidát na prezidenta FIFA Čchung Mong-jun čelí trestu od etickej komisie

SOUL - Juhokórejský kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Čchung Mong-jun údajne čelí 19-ročnému dištancu od etickej komisie organizácie za porušenie pravidiel.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiattriročný biznismen sa mal previniť tým, že podporoval neúspešnú kandidatúru Kórejskej republiky na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2022 a otvorene kritizoval spomenutú komisiu. Čchung Mong-jun v utorok odmietol akékoľvek obvinenia, podľa neho sa etická komisia správa ako "nájomný vrah" dosluhujúceho šéfa FIFA Seppa Blattera.

 

Nové voľby prezidenta FIFA sú na programe 26. februára budúceho roku po rozsiahlom údajnom korupčnom škandále z konca mája, keď pred volebným kongresom zatkli niekoľko funkcionárov a Blatter štyri dni po znovuzvolení do čela strešnej organizácie svetového futbalu ohlásil svoju rezignáciu. Zoznam kandidátov na post šéfa FIFA bude oficiálny v novembri po kontrolách integrity. Okrem Čchung Mong-juna sa budú uchádzať o najvyššie kreslo súčasný prezident UEFA Michel Platini a jordánsky princ Ali bin Al-Husejn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies