Kandidát na prezidenta FIFA Al-Hussein je smutný z korupčného škandálu

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 12:30 • 2 min
Kandidát na prezidenta FIFA Al-Hussein je smutný z korupčného škandálu

ŽENEVA - Kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) jordánsky princ Ali bin Al-Hussein v stredu povedal, že je smutný z posledného korupčného škandálu.

slovakia

left justify in out

"Dnes sme smutný deň pre futbal," uviedol v krátkom vyhlásení. Federálne ministerstvo spravodlivosti Švajčiarska oznámilo, že v krajine zatkli šesť vysokopostavených futbalových funkcionárov pre podozrenie z korupcie a plánujú ich vydať americkým úradom. V stredu zároveň otvorili trestné konania voči jednotlivcom v súvislosti s udeleným práv na organizáciu majstrovstiev sveta v roku 2018 Rusku a 2022 Kataru.

 

Škandál prepukol tesne pred piatkovými voľbami nového prezidenta, v ktorých okrem Al-Hussein kandiduje už iba súčasný šéf FIFA Sepp Blatter. Sedemdesiatdeväťročný Švajčiar sa uchádza už o svoje piate funkčné obdobie v rade. Informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona