Kandidát na predsedu BBSK Kašper sa obul do Kotlebu! Rodinkárstvo a podozrivé súťaže

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 11:47 • 2 min
Kandidát na predsedu BBSK Kašper sa obul do Kotlebu! Rodinkárstvo a podozrivé súťaže

BANSKÁ BYSTRICA - Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba (ĽSNS) robí vo svojej funkcii to, čo pred tým sám kritizoval. Na úrad prijal svojich najbližších z rodiny alebo členov ĽSNS a aj súťaže na majetok BBSK vyhrávajú často jeho spriaznenci. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal jeden z kandidátov na funkciu predsedu BBSK Igor Kašper.

slovakia

left justify in out

Banskobystrický mestský poslanec Kašper predstavil aj tri dôvody, prečo by Kotleba mal skončiť vo svojej funkcii okamžite a nie až po voľbách. Tým prvým je podľa neho fakt, že na Úrade BBSK zamestnal až 21 ľudí, ktorí sú s ním úzko rodinne a stranícky prepojení. "Ďalší jemu blízki ľudia sú aj v spoločnostiach, ovládaných samosprávnym krajom," pripomenul Kašper.

 

Druhým dôvodom je podľa jeho slov predaj auta Hyundai i25, ktoré v súťaži s tromi uchádzačmi vyhral jeden z bratov Kotlebu, a to za nižšiu ako trhovú cenu. "V komisii, ktorá nad tým dohliadala, bol pri tom ďalší brat pána predsedu," doplnil. Ako však Kašper dodal, tento predaj sa nakoniec "zrejme pod váhou prílišnej okatosti" neudial a auto získal ďalší uchádzač v poradí.

 

Kašper poukázal aj podľa neho na netransparentný prenájom bytu vo Zvolene, ktorý vo verejnej obchodnej súťaži, do ktorej sa prihlásil ako jediný, získal okresný predseda ĽSNS z Piešťan.

 

Kašper na tlačovej konferencii reagoval aj na otázku, či podporí memorandum ďalšieho kandidáta na predsedu BBSK Stanislava Mičeva. Mičev vyzval ostatných kandidátov, aby sa po prieskumoch pred voľbami vzdali kandidatúry v prospech toho, kto bude mať najväčšiu podporu voličov. Túto výzvu však označil za nie najšťastnejšiu, pripustil však, že ak sa ľudia s jeho programom v konečnom dôsledku nestotožnia, zvážil by aj túto možnosť.

 

Do týchto dní v BBSK oficiálne oznámili svoju kandidatúru na post predsedu kraja siedmi kandidáti. Sú nimi politológ, poslanec Národnej rady (NR) SR za stranu Sloboda a Solidarita a poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici Martin Klus, prednosta Mestského úradu v Brezne, právnik Martin Juhaniak, predseda Strany moderného Slovenska Milan Urbáni, konateľ súkromnej firmy, banskobystrický mestský poslanec Igor Kašper, exprimátor Banskej Bystrice Ivan Saktor, generálny riaditeľ Múzea SNP v Banskej Bystrici, historik a mestský poslanec Stanislav Mičev a banskobystrický podnikateľ Ján Lunter.

 

Jediný, kto ešte oficiálne neoznámil svoju kandidatúru na post šéfa BBSK, ale o kom sa to predpokladá, je súčasný predseda samosprávneho kraja a poslanec NR SR za ĽSNS Marian Kotleba.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies