Kandidát Sanders dostal od pápeža pozvánku na konferenciu do Vatikánu

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 17:54 • 2 min
Kandidát Sanders dostal od pápeža pozvánku na konferenciu do Vatikánu

WASHINGTON - Demokratický kandidát na post prezidenta USA Bernie Sanders prijal pozvánku od pápeža Františka do Vatikánu, kde sa má koncom budúceho týždňa zúčastniť na konferencii organizovanej Pápežskou akadémiou spoločenských vied.

slovakia

left justify in out

Sanders, ktorý je židovského pôvodu, bude vo Vatikáne hovoriť o spoločenských, ekonomických a ekologických záležitostiach. To, či sa tento vermontský senátor stretne aj s pápežom, nie je zatiaľ jasné. Sanders podľa agentúry AP uviedol, že by sa s hlavou katolíckej cirkvi "veľmi rád stretol".

 

Jeho návšteva sa uskutoční štyri dni pred primárkami v štáte New York. Sanders má podľa vlastných slov podobný názor na boj proti nerovnosti platov mužov a žien ako pápež, s Františkom sa však nezhodujú v otázkach práv homosexuálov. Pápež dnes vyzval cirkev, aby bola k týmto osobám vľúdnejšia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies