Kandidát na lombardského guvernéra hovoril o ohrození bielej rasy

NETKY.SK • 15 Január 2018, 21:07 • 2 min
Kandidát na lombardského guvernéra hovoril o ohrození bielej rasy

RÍM - Kandidát na guvernéra Lombardska Attilio Fontana vyvolal pobúrenie svojím vyjadrením, že Taliansko nemôže akceptovať všetkých prisťahovalcov, ak má pretrvať "naša biela rasa".

slovakia

left justify in out

Politickí súperi vyjadrenie Fontanu, člena pravicovo-populistickej Ligy Severu (LN), odsúdili. Židovskí predstavitelia uviedli, že Fontanove slová pripomínajú antisemitské rasové zákony prijaté počas diktatúry Benita Mussoliniho.

 

Za lombardského guvernéra kandiduje Fontana s podporou stredopravicovej aliancie vedenej bývalým premiérom Silviom Berlusconim.

 

Neochota prijať všetkých prisťahovalcov nie je podľa Fontanu xenofóbnym ani rasistickým, ale logickým postojom. Fontana to uviedol v nedeľňajšom rozhovore pre rozhlasovú stanicu Radio Padania, ktorá je blízka LN. Dodal, že Taliansko sa potrebuje rozhodnúť "či naša biela rasa, naša spoločnosť bude naďalej existovať alebo zanikne".

 

Svoju poznámku o bielej rase Fontana v pondelok ospravedlňoval tvrdením, že išlo len o chybu vo vyjadrení.

 

Attilio Fontana je podľa agentúry DPA favoritom regionálnych volieb v bohatom severotalianskom Lombardsku, ktoré sa budú konať 4. marca zároveň s celoštátnymi parlamentnými voľbami.

 Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies