Kandidát Čeferin sa cíti ako favorit, chce zotrvať pri modeli EURO s 24 tímami

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:32 • 2 min
Kandidát Čeferin sa cíti ako favorit, chce zotrvať pri modeli EURO s 24 tímami

RÍM - Jeden z kandidátov na post prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin by v prípade svojho zvolenia zotrval pri modeli majstrovstiev Európy s 24 tímami.

slovakia

left justify in out

"EURO s 24 mužstvami bolo veľkolepé. Aj menším krajinám bol umožnený štart na šampionáte. Bol to úspech pre publikum, aj keď turnaj bol možno trochu dlhý," uviedol šéf Slovinského futbalového zväzu v rozhovore pre denník Gazzetta dello Sport. Majstrovstvá sveta s 40 účastníkmi namiesto doterajších 32-och sú už podľa Čeferina príliš veľkým sústom. Nový prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino sa pritom zasadzuje za rozšírenie MS.

 

Európska futbalová únia si zvolí nástupcu za suspendovaného Michela Platiniho budúci týždeň na kongrese v Aténach. Súpermi Čeferina v boji o prezidentské kreslo sú šéf Holandskej futbalovej asociácie Michael van Praag a dočasný prezident UEFA Španiel Angel Maria Villar. "Cítim sa ako favorit, ale nikto nevyhral ešte pred voľbami," vyhlásil slovinský funkcionár.

 

Ako šéf UEFA by sa Čeferin zasadzoval najmä o bezpečnosť na štadiónoch. "UEFA sa nemôže ďalej tváriť, že násilie nie je jej problémom. Všetci sme videli, čo sa dialo počas ME o Francúzsku a obávam sa, že sa situácia môže ešte zhoršiť." Ideu vytvorenia európskej Superligy ako alternatívy k súčasnej Lige majstrov nazval "vojnou proti UEFA".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies