Kandidát Čchung nazval Blattera pokrytcom a klamárom

NETKY.SK • 7 Október 2015, 15:41 • 2 min
Kandidát Čchung nazval Blattera pokrytcom a klamárom

LONDÝN - Juhokórejský kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Čchung Mong-jun pokračuje v konfrontačnej kampani namierenej proti dosluhujúcemu lídrovi organizácie Seppovi Blatterovi.

slovakia

left justify in out

Švajčiara najnovšie nazval "pokrytcom a klamárom" a chce sa s ním súdiť o 100 miliónov amerických dolárov. Švajčiarska generálna prokuratúra vyšetruje Blattera pre podozrenie z nehospodárneho riadenia FIFA, sprenevery financií a zneužitia právomoci. Obvinenia odmieta. Čchung zasa čelí dištancu od etickej komisie FIFA pre údajné porušenie etických pravidiel pri neúspešnej kandidatúre Kórejskej republiky na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2022 a otvorene kritizoval spomenutú komisiu.


"Pán Blatter je pokrytec a klamár. Pre jeho spreneveru ho poženiem na súd," povedal bývalý viceprezident FIFA s tým, že sa mieni obrátiť na švajčiarsku justíciu a získané peniaze vráti FIFA.


Čchung Mong-jun je väčšinový vlastník automobilovej spoločnosti Hyundai. Sedemnásť rokov bol viceprezidentom FIFA, o funkciu prišiel v roku 2011. Zohral kľúčovú úlohu v podpore spoločnej kandidatúry Kórejskej republiky a Japonska pri usporiadaní MS 2002 a bol dlhoročným kritikom Blattera, ktorého opísal v monografii publikovanej v roku 2011 ako "diktátorského malého fagana". "FIFA sa pod jeho vedením stala skorumpovanou organizáciou slúžiacou záujmom hŕstky vyvolených," vyhlásil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies