Kandidačnú listinu SNS do eurovolieb vedie Danko, figuruje na nej aj Tittel

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 12:18 • 2 min
Kandidačnú listinu SNS do eurovolieb vedie Danko, figuruje na nej aj Tittel

BRATISLAVA - Jednotkou na kandidačnej listine Slovenskej národnej strany (SNS) vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude predseda strany Andrej Danko pred prvým podpredsedom SNS Rafaelom Rafajom a súčasným europoslancom Jaroslavom Paškom.

slovakia

left justify in out

Na listine figuruje aj meno futbalovej legendy Dušana Tittela, Karola Konárika mladšieho, či bývalého novinára a hovorcu Karola Farkašovského. Vyplýva to z oficiálneho znenia kandidačnej listiny, ktorú dnes strana predstavila na tlačovej konferencii.

SNS pôjde do volieb pod heslami podpory vlastnenectva a eurorealizmu, ktoré sú zhrnuté v dokumente s názvom Popradské memorandum. "Naši poslanci nebudú trpieť schizofréniou, nebudú v Bruseli hlasovať za registrované partnerstvá homosexuálov a na Slovensku za ústavné zakotvenie rodiny ako zväzku muža a ženy," povedal predseda SNS v narážke na podporu Smeru-SD pripravovanej ústavnej zmene.

"Nechcem EÚ dehonestovať, lebo má svoje nesporné výhody. Ale má aj nevýhody, ktoré by mali Slovákov trápiť," povedal Danko, podľa ktorého EÚ postupne pripravuje Slovensko o právomoci, neúmerne sa rozpína a postupne sa islamizuje. Ukrajine by podľa neho "viac pristala neutralita" a Turecko podľa SNS do únie nepatrí.

Na kandidačnej listine SNS okrem vyššie uvedených figurujú ďalej Eva Antošová, Vladimír Chovan, Pavel Kapusta, Tomáš Zanovit, Pavol Fedor, Jaroslav Ridoško a Marián Andel. "Všetci sú členmi SNS," upozornila hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies