Kandidačné listiny podali zatiaľ štyri strany,termín uplynie 6.decembra

NETKY.SK • 3 December 2015, 12:26 • 2 min
Kandidačné listiny podali zatiaľ štyri strany,termín uplynie 6.decembra

BRATISLAVA - Kandidačné listiny pre budúcoročné parlamentné voľby podali zatiaľ štyri politické strany - Slovenská národná strana (SNS), Sloboda a Solidarita (SaS), VZDOR-strana práce a Maďarská kresťanskodemokratická aliancia. TASR to dnes potvrdila zapisovateľka štátnej volebnej komisie Eva Chmelová.

slovakia

left justify in out

Strany, hnutia a koalície majú na podanie kandidačných listín ešte niekoľko dní. Termín uplynie 6. decembra o polnoci. Spolu s kandidátkou musia zaplatiť aj volebnú kauciu vo výške 17.000 eur. Komisia potom listiny preverí a rozhodne o ich zaregistrovaní. Na registráciu má čas do 26. decembra.

 

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca 2016. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Oficiálna volebná kampaň sa začala 12. novembra. Politické subjekty môžu na ňu minúť najviac tri milióny eur. Musia mať transparentný účet. Kampaň sa končí volebným moratóriom, 48 hodín pred dňom konania volieb (3.3.2016). Dva týždne pred voľbami je zakázané zverejňovať volebné prieskumy (od 20.2.2016).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona