Škandál s odpočúvaním má ďalšiu obeť - odstúpil šéf Scotlant Yardu

NETKY.SK • 17 Júl 2011, 23:00 • 2 min
Škandál s odpočúvaním má ďalšiu obeť - odstúpil šéf Scotlant Yardu

Škandál s odpočúvaním má ďalšiu obeť - odstúpil šéf Scotlant Yardu

slovakia

left justify in out

img

Šéf londýnskej polície, Scotland Yardu, Paul Stephenson dnes odstúpil pre obvinenia, ako nekompetentne polícia viedla vyšetrovanie odpočúvania telefonátov. Vo vyhlásení, ktoré prečítal pred kamerami spravodajských televízií, Stephenson povedal, že nič nevedel o rozsahu odpočúvania telefónov týždenníkom News of the World.
      Stephenson bol kritizovaný za to, že najal Neila Wallisa, bývalého vedúceho vydania News of the World, ktorý bol minulý týždeň pre škandál s odpočúvaním zatknutý, na jeden rok ako komunikačného konzultanta.
      Na britskú políciu sa zniesla kritika po obvineniach, že výmenou za informácie prijímala peniaze od nedelníka News of the World a ďalších bulvárnych novín a nerobila dosť pre to, aby vyšetrila obvinenia z odpočúvania telefonátov.
      Stephenson povedal, že nechce, aby kritika jeho konania viedla k oslabeniu zaručenia bezpečnosti na olympijských hrách, ktoré sa uskutočnia v Londýne na budúci rok.
      Najpredávanejší týždenník v Británii News of the World, patriaci Murdochovej spoločnosti, minulý týždeň ukončil svoju činnosť v dôsledku škandálu, ktorý vyvolali obvinenia, že jeho novinári a súkromní detektívi prenikli do mobilných telefónov možno až 4000 ľudí a následne ich odpočúvali. Nelegálne získané informácie potom využívali v novinových článkoch.
      Mimoriadne pobúrenie verejnosti vyvolal prípad z roku 2002, keď novinári prenikli do odkazovej schránky telefónu 13-ročnej obete únosu a vraždy Milly Dowlerovej - ešte v čase, keď po nej rodina zúfalo pátrala. Rodina po vypuknutí škandálu vyhlásila, že bude požadovať odškodné. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies