Kancelárka Merkelová zavíta na budúci týždeň do 3 afrických štátov

NETKY.SK • 24 August 2018, 16:54 • 2 min
Kancelárka Merkelová zavíta na budúci týždeň do 3 afrických štátov

BERLÍN - Problematika migrácie a boj proti príčinám exodu zo štátov západnej Afriky budú zrejme patriť medzi ústredné témy rokovaní nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej počas budúcotýždňovej návštevy trojice afrických štátov - Senegalu, Ghany a Nigérie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v piatok tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na vládne zdroje v Berlíne.

 

Šéfku nemeckej spolkovej vlády bude počas cesty na čiernom kontinente sprevádzať aj významná delegácia predstaviteľov hospodárskeho života, čo by malo hostiteľským štátom signalizovať záujem nemeckej ekonomiky o ne.

 

Program Merkelovej predpokladá v stredu rokovania v Senegale vrátane schôdzky s tamojším prezidentom Mackym Sallom a zástupcami mimovládnych organizácií. Vo štvrtok 30. augusta bude hostka z Berlína rokovať v ghanskej metropole Accra s tamojším prezidentom Nanom Akufom-Addom a mala by sa tam stretnúť aj so začínajúcimi podnikateľmi a zúčastniť sa na okrúhlom stole o hospodárskopolitických otázkach.

 

Podobne ako v Senegale a Ghane sa aj v Nigérii Merkelová v piatok pri stretnutí s prezidentom Muhammaduom Buharim sústredí na hospodárske a sociálne aspekty rozvoja krajiny a zahraničnopolitické témy.

 

Navyše by sa počas návštevy tejto africkej krajiny mala stretnúť aj s najvyšším predstaviteľom západoafrického spoločenstva štátov ECOWAS Jeanom-Claudom Brouom, s ktorým by mala hovoriť prioritne o regionálnej spolupráci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies