Kancelárka Merkelová začala predvolebnú kampaň so stranou CDU

NETKY.SK • 15 August 2013, 08:40 • 2 min
Kancelárka Merkelová začala predvolebnú kampaň so stranou CDU

SELIGENSTADT - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes v stredovekom hesenskom meste Seligenstadt začala predvolebnú kampaň svojej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) pred parlamentnými voľbami, ktoré sa budú konať 22. septembra. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Merkelová, ktorá má za sebou trojtýždňovú letnú dovolenku, sa prihovorila približne tisícke ľudí zhromaždených na námestí. Boli medzi nimi jej podporovatelia, ako aj odporcovia jej politiky z mládežníckeho krídla konkurenčnej Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), ktorí skandovali: "Merkelová preč!"

 

Podľa prieskumu verejnej mienky sa Merkelovej konzervatívci tešia pohodlnému 15-percentnému náskoku pred SPD. To znamená, že politička by po tretí raz získala kancelárske kreslo, čo sa dosiaľ podarilo iba dvom povojnovým nemeckým lídrom - Konradovi Adenauerovi a Helmutovi Kohlovi, poznamenáva agentúra.

Merkelová a CDU však bude musieť zabojovať o zachovanie svojej stredo-pravej väčšiny so Slobodnou demokratickou stranou (FDP), ktorá je priaznivo naklonená podnikateľskej sfére. Ak sa jej to nepodarí, bude nútená pristúpiť k zložitým koaličným vyjednávaniam s SPD alebo environmentalistami zo strany Zväz 90/Zelení. V súlade s jej povahou, Merkelová vedie s CDU predvolebnú kampaň pomocou opatrných, obozretných a neurčitých sloganov ako "Spoločne úspešní", "Viac pre rodiny" či "Silná ekonomika".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies