Kancelária prezidenta dostane o 59-tisíc eur menej

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:23 • 2 min
Kancelária prezidenta dostane o 59-tisíc eur menej

BRATISLAVA - Kancelária prezidenta bude na budúci rok hospodáriť s čiastkou 3,95 milióna eur, čo je v porovnaní so schváleným rozpočtom na tento rok pokles o zhruba 59-tisíc eur (1,47 percenta). Vyplýva to z návrhu štátneho rozpočtu na rok 2015, ktorý dnes schválil parlament.

slovakia

left justify in out

Najväčší pokles zaznamená kancelária hlavy štátu v kapitole tovary a služby. Suma 1,71 mil. eur určená pre rok 2015 je o približne 76-tisíc eur nižšia ako tento rok. Dôvodom poklesu sú konsolidačné opatrenia v rámci reformy ESO. Peniaze sú určené na materiálno-technické vybavenie, zabezpečenie vecí spojených s výkonom funkcie prezidenta a zabezpečenie vecí spojených s politickou a verejnou činnosťou hlavy štátu. 

 

Na druhej strane kancelária dostane o 19-tisíc eur viac na osobné výdavky, čo súvisí s valorizáciou platov. Asi o šesťtisíc eur stúpnu aj výdavky na bežné transfery, a to na sumu 113-tisíc eur. Nárast je nutný z dôvodu vyplácania doživotného platu trom prezidentom a odstupného. O sedemtisíc eur menej bude mať kancelária prezidenta na kapitálové výdavky. 

 

Poslanci na návrh gestorského finančného výboru schválili navýšenie rozpočtu pre Kanceláriu prezidenta SR - na opravu dreveného krovu Prezidentského paláca by malo putovať dodatočných 310-tis. eur, ďalších 97-tis. eur by malo pokryť rekonštrukciu prezidentskej rezidencie na Slavíne a 93-tis. eur má pokryť odchodné pre 20 zamestnancov kancelárie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies