Kancelária pakistanského poslanca sa stala terčom bombového útoku, zomrelo sedem ľudí

NETKY.SK • 14 Október 2015, 14:39 • 2 min
Kancelária pakistanského poslanca sa stala terčom bombového útoku, zomrelo sedem ľudí

ISLAMABAD - Sedem ľudí zomrelo pri dnešnom bombovom útoku na kanceláriu poslanca vládnej strany v strednom Pakistane. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Bombový útok v meste Taunsa v provincii Pandžáb namierený proti poslancovi Amdžadovi Khósovi bol druhým svojho druhu, odkedy pakistanské bezpečnostné zložky v júli v Pandžábe zastrelili Málika Išáka, vodcu obávanej sunnitskej militantnej skupiny Laškare Džhangví (Džhangvího armáda). "Domnievame sa, že do toho môže byť zapojený Laškar" v rámci pomsty, povedal miestny policajný šéf Mubašir Mekon a dodal, že útok intenzívne vyšetrujú.


Podľa agentúry AP sa poslanec Khósa v čase výbuchu bomby na mieste činu nenachádzal, zomrelo však sedem jeho príbuzných a spolupracovníkov a deväť ďalších osôb utrpelo zranenia. Dvaja samovražední atentátnici patriaci pravdepodobne takisto k militantnej skupine Laškare Džhangví sa v auguste odpálili v rezidencii ministra vnútra pakistanskej provincie Pandžáb Šudžu Chánzádu, pričom okrem samotného politika zahynulo ďalších 13 ľudí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies