Kancelária ombudsmanky bude hospodáriť s 1,2 mil. eur

NETKY.SK • 6 Október 2015, 10:33 • 2 min
Kancelária ombudsmanky bude hospodáriť s 1,2 mil. eur

BRATISLAVA - Kancelária verejnej ochrankyne práv Jany Dubovcovej bude v budúcom roku hospodáriť so sumou 1,2 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Suma pre chod jej kancelárie je tak o 21-tisíc eur vyššia, akú dostala tento rok. Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2016 až 2018, ktorý v stredu 7. októbra prerokuje vláda. "Navrhovaný limit výdavkov vo výške 1,2 milióna eur pre rok 2016 opakovane nebude stačiť na obsadenie kancelárie plným počtom zamestnancov podľa organizačnej štruktúry kancelárie, podľa ktorej by v nej malo pracovať 57 zamestnancov," vysvetlil ombudsmankin poradca pre médiá a komunikáciu Ján Glovičko.


Ako Glovičko pokračoval, ani v budúcom roku nebude možné prijímať a vybavovať fyzické a právnické osoby priamo v jednotlivých regiónoch Slovenska, pretože na túto rozpočtovú prioritu Kancelária verejného ochrancu práv nedostane opätovne ani euro. "Na zabezpečenie týchto činností v roku 2016 by bolo potrebné zvýšiť navrhovaný limit výdavkov o 0,24 milióna eur, ktoré kancelária požadovala v procese návrhu rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej priority," priblížil.


Do navrhovaných výdavkov pre rok 2016 sú započítané platy pre 35 zamestnancov, a to pri rovnakých mzdových nárokoch ako v tomto roku. Tiež budú z neho hradené výdavky na prevádzku kancelárie v nezmenených podmienkach v porovnaní s aktuálnym rokom.


Schválený rozpočet na rok 2015 bol 1,179 milióna eur. "Rozdiel medzi návrhom pre rok 2016 a schváleným rozpočtom na rok 2015 predstavuje premietnutie valorizácie platov v roku 2015 vyplývajúcej zo zákona, a slúži na pokrytie zákonných tabuľkových platov zamestnancov," dodal Ján Glovičko na záver.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies