Kancelária NR SR hľadá stáleho zástupcu pri EP

NETKY.SK • 16 August 2015, 10:00 • 2 min
Kancelária NR SR hľadá stáleho zástupcu pri EP

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady (K NR) SR hľadá stáleho zástupcu parlamentu pri Európskom parlamente. Prihlásiť sa môže každý, kto spĺňa požadované kritériá. Nového štátneho radcu hľadá parlament aj cez pracovný portál Profesia.sk. Vyberie ho na základe anonymných testov.

slovakia

left justify in out

"Cieľom Kancelárie Národnej rady SR je pri danom výbere a obsadzovaní tejto štátnej funkcie zaručiť absolútnu transparentnosť, preto bude rozhodovanie na základe výsledkov kvalifikačných testov anonymne," uviedla Kancelária parlamentu.

 

Okrem uchádzačov z oblasti štátnej správy majú možnosť prihlásiť sa do výberového konania aj zástupcovia tretieho sektora a ďalší záujemcovia z radov širokej verejnosti. Prihlášky treba podať do 28. augusta. Nový štátny radca by mal byť známy do konca októbra.

 

Hlásiť sa môžu uchádzači, ktorí majú minimálne vysokoškolské vzdelanie II. stupňa so zameraním prednostne na zahraničné vzťahy, politiku EÚ a protokol. Musia aktívne hovoriť po slovensky, anglicky a francúzsky. Vítaná je aj znalosť nemčiny.

 

Zároveň musia ovládať Ústavu SR, zákon o rokovacom poriadku NR SR a ostatné predpisy týkajúce sa postavenia K NR SR. Uchádzači potrebujú prehľad v strategických a hodnotových dokumentoch EÚ, orientovať sa v politike EÚ aj v európskych štruktúrach.

 

Kancelária požaduje aj vynikajúcu znalosť problematiky zahraničných vzťahov a protokolu, aspoň ročnú prax v európskych inštitúciách. Tiež aspoň dva roky praxe v štátnej správe, prípadne v mimovládnych organizáciách, so zameraním na zahraničné vzťahy, diplomatický protokol, spoluprácu s členskými štátmi Európskej únie.

Štátny radca má plniť funkciu zástupcu Národnej rady SR pri Európskom parlamente. Funkcia sa musí obnoviť pre blížiace sa polročné predsedníctvo v Rade EÚ, ktoré Slovensko čaká od júna do decembra 2016. Viac informácií môžu uchádzači nájsť aj na stránke Profesia.sk či na webe Národnej rady SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies