Kancelária NR SR chce kúpiť 70 počítačov All in One cez elektronické trhovisko

NETKY.SK • 9 December 2014, 07:46 • 2 min
Kancelária NR SR chce kúpiť 70 počítačov All in One cez elektronické trhovisko

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky plánuje do konca roka 2014 využiť možnosti elektronického trhoviska a prostredníctvom neho nakúpiť vo verejnom obstarávaní 70 počítačov typu All in One. Kancelár Daniel Guspan verí, že elektronická aukcia pomôže Kancelárii NR SR získať počítače za najvýhodnejšiu cenu, akú môže trh v súčasnosti ponúknuť.

slovakia

left justify in out

Kancelária parlamentu chce novými počítačmi obmeniť časť zastaranej výpočtovej techniky na svojich odborných útvaroch. Guspan poukázal na to, že elektronické trhovisko umožňuje zabezpečiť transparentnosť a maximálnu úspornosť pri nakladaní s prostriedkami štátneho rozpočtu. "Tento nový postup verejného obstarávania sa nám už v priebehu predchádzajúcich týždňov osvedčil ako ekonomicky najvýhodnejší a časovo a procesne najrýchlejší spôsob nákupu tovarov a služieb," uviedol Guspan a pripomenul, že na elektronickom trhovisku kancelária počas posledného mesiaca obstarala výpočtovú techniku a kancelárske zariadenie.
      

Za veľké plus v oblasti transparentnosti i úspor verejných prostriedkov považuje zavedenie elektronického trhoviska aj minister vnútra Robert Kaliňák. "Doteraz bolo v skúšobnej prevádzke uzatvorených 112 obchodov s celkovým objemom 755.000 eur, úspora bola 93.000 eur. Teraz majú šancu aj lokálne firmy presadiť sa bez prípadných marží, je tu priestor pre poctivú súťaž," deklaroval minister na začiatku decembra.
      

O odborné školenia, ktoré sa týkajú elektronického trhoviska je veľký záujem. K 3. decembru absolvovalo školenia, organizované Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR), ktorá je jedným z troch členov Konzorcia Elektronického kontraktačného systému (EKS), takmer 260 záujemcov - 247 objednávateľov a 11 dodávateľov.
      

O organizovanie školení na tému Elektronické trhovisko prejavili záujem aj súkromné organizácie pôsobiace v oblasti verejného obstarávania ako napríklad VO SK, a. s., ktorá patrí k lídrom zavádzania elektronických postupov.
      

Zavedenie elektronického trhoviska v systéme štátnych zákaziek bolo jedným z pozitív, ktoré posunuli Slovensko v hodnotení úrovne korupcie zo strany Transparency International o šesť priečok v rebríčku hodnotených krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies