Kancelária NR SR by chcela na rok 2015 aspoň toľko peňazí, ako mala tento rok

NETKY.SK • 28 August 2014, 14:15 • 2 min
Kancelária NR SR by chcela na rok 2015 aspoň toľko peňazí, ako mala tento rok

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady (K NR) SR by chcela na budúci rok viac peňazí, ako pre ňu momentálne plánuje ministerstvo financií v návrhu rozpočtu. Aspoň toľko, čo mala tento rok. O úprave navrhnutej sumy rokuje.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na reálne prevádzkové náklady a zabezpečenie bezproblémového chodu zákonodarného zboru považujeme za nevyhnutné zachovať rozpočet bežných výdavkov K NR SR minimálne na úrovni minulého roku, o čom s Ministerstvom financií SR vedenie K NR SR aj intenzívne rokuje," uviedol pre TASR Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou K NR SR.
     

Kancelária chápe nutnosť konsolidácie verejných financií, o čo sa usiluje aj ona. "Je primárnym cieľom Kancelárie Národnej rady kontinuálne šetriť v procesoch verejného obstarávania pri nákupe energií, služieb a tovarov, potrebných na chod a prevádzku nielen Národnej rady SR, ale aj ostatných budov, ktoré má vo svojej správe," uvádza komunikačný odbor.
     

Kancelária by mala na budúci rok hospodáriť so sumou takmer 23,6 milióna eur, čo je oproti súčasnému roku pokles o 2,9 milióna eur. Rozdiel je spôsobený znížením kapitálových výdavkov. Vyplýva to z prvého návrhu štátneho rozpočtu na rok 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies