Kancelária egyptského prezidenta ostro reagovala na Obamovu kritiku

NETKY.SK • 16 August 2013, 08:22 • 2 min
Kancelária egyptského prezidenta ostro reagovala na Obamovu kritiku

KÁHIRA - Kancelária dočasného egyptského prezidenta Adlího Mansúra dnes ostro reagovala na slová šéfa Bieleho domu Baracka Obamu, ktorý kritizoval krvavý zásah vládnych síl proti demonštrantom, stúpencom zosadenej hlavy štátu Muhammada Mursího.

slovakia

left justify in out

Podľa kancelárie Obamov postoj len "posilní násilné ozbrojené skupiny". 

"Egypt čelí teroristickým činom, ktoré sú namierené proti vládnym budovám a životne dôležitým zariadeniam. Prezidentskému úradu je ľúto Egypťanov, ktorí zahynuli, ale tvrdo pracuje na tom, aby priniesol sociálny zmier a bezpečnosť," citovala kanceláriu prezidenta agentúra DPA. Egypt si podľa prezidentského úradu váži úprimný postoj krajín vo svete, ale "plne potvrdzuje svoju úplnú suverenitu a právo na sebaurčenie".

Barack Obama vo štvrtok vyhlásil, že Spojené štáty rušia spoločné vojenské cvičenia s Egyptom plánované na budúci mesiac. Dôvodom je násilný zásah vládnych síl proti demonštrantom. "Naša tradičná spolupráca nemôže pokračovať ako zvyčajne, keď civilistov zabíjajú na uliciach," uviedol Obama. Dodal, že USA budú zvažovať ďalšie kroky vo svojich vzťahoch s Egyptom, avšak priamo sa nezmienil o osude viac ako miliardy dolárov americkej pomoci pre túto krajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies