Kancelár a vicekancelár sa stretli s novozvoleným rakúskym prezidentom

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 18:52 • 2 min
Kancelár a vicekancelár sa stretli s novozvoleným rakúskym prezidentom

VIEDEŇ - Budúci rakúsky prezident Alexander Van der Bellen, ktorý sa funkcie ujme 8. júla, sa dnes vo Viedni stretol s vedúcimi predstaviteľmi spolkovej vlády alpskej republiky, kancelárom Christianom Kernom a vicekancelárom Reinholdom Mitterlehnerom.

slovakia

left justify in out

Po schôdzke, ktorej dejiskom bol Úrad spolkového kancelára, sa novozvolená hlava štátu obmedzila na konštatovanie, že predmetom rozhovorov boli vnútropolitické i medzinárodné otázky, žiadne podrobnosti však Van der Bellen neprezradil s tým, že sa účastníci dohodli na dôvernosti obsahu rokovaní.

 

Ešte pred novinármi sa dezignovaný prezident venoval skupinkám turistov a žiakov pred úradom, s ktorými nielen komunikoval, ale s nimi aj "pózoval" pre selfies.

 

Na margo vyjadrenia z predvolebnej kampane, ktoré v utorok zopakoval pre nemeckú verejnoprávnu televíziu ARD, že nepoverí predstaviteľa Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) zostavením vlády ani v prípade víťazstva tohto subjektu v nasledujúcich parlamentných voľbách, Van der Bellen konštatoval, že k tomu už všetko povedal. Navyše sa stretne s lídrom FPÖ Heinzom-Christianom Strachem a nechce o tom hovoriť v predstihu.

 

V utorok prijal Van der Bellena jeho predchodca vo funkcii, úradujúci rakúsky spolkový prezident Heinz Fischer. Dohodli sa na pracovnom stretnutí, na ktorom budú preberať odovzdanie, respektíve prevzatie najvyššej ústavnej funkcie v štáte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies