Kanadský výrobca mobilných telefónov BlackBerry bude prepúšťať

NETKY.SK • 24 Máj 2015, 14:29 • 2 min
Kanadský výrobca mobilných telefónov BlackBerry bude prepúšťať

WATERLOO - Kanadský výrobca mobilných telefónov BlackBerry oznámil, že plánuje po celom svete rušenie pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Prepúšťanie je súčasťou konsolidácie biznisu spoločnosti, pričom firma sa chce viac sústrediť na oblasti s vyšším rastovým potenciálom. Koľko zamestnancov by malo o prácu prísť, zatiaľ nie je známe. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTnews.

 

BlackBerry zamestnávala vo februári tohto roka na plný pracovný úväzok okolo 6225 ľudí. Už minulý mesiac oznámila, že uvažuje o zatvorení prevádzok vo Švédsku. To by znamenalo zrušenie približne 100 pracovných pozícií.

 

Za 4. kvartál obchodného roka 2014/2015, ktorý sa skončil vo februári, sa firma nečakane vrátila k zisku, ale tržby klesli takmer o tretinu. Zatiaľ čo za 4. kvartál 2013/2014 evidovala spoločnosť vysokú stratu, za 4. štvrťrok 2014/2015 dosiahla čistý zisk na úrovni 28 miliónov USD (25,08 milióna eur). Pod tento výsledok sa podpísalo najmä znižovanie nákladov.

 

Tržby BlackBerry však v poslednom kvartáli minulého obchodného roka dosiahli len 660 miliónov USD. V medziročnom porovnaní to znamená pokles približne o 32 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies