Kanadský premiér nečakane navštívil kanadské jednotky v Iraku

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 17:31 • 2 min
Kanadský premiér nečakane navštívil kanadské jednotky v Iraku

BAGDAD - Kanadský premiér Stephen Harper dnes nečakane navštívil kanadské jednotky pôsobiace v Iraku, aby im vyjadril podporu v ich boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Harper sa v Bagdade stretol s irackým premiérom Hajdarom Abádím, ktorý označil rolu Kanady za kľúčovú a vyzval medzinárodné spoločenstvo na spoluprácu v boji proti extrémistickým hrozbám.

 

Kanada je súčasťou Spojenými štátmi vedenej koalície, ktorá podporuje iracké ozbrojené sily v ich boji proti IS náletmi na pozície islamistov, výcvikom vojakov a dodávkami zbraní.

 

Abádí v príhovore ocenil pôsobenie irackej armády a vyzval ju, aby získala kontrolu nad oblasťami krajiny obsadenými IS.

 

Kanadský premiér po rokovaní so svojím irackým náprotivkom odcestoval na sever Iraku, kde sa stretne s kurdským vedením. Príslušníci kurdských polovojenských jednotiek sú dôležitou súčasťou frontu proti IS, a to nielen v Iraku, ale aj v susednej Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies