Kanadský premiér navštívil talianske Amatrice

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 14:47 • 2 min
Kanadský premiér navštívil talianske Amatrice

AMATRICE - Kanadský premiér Justin Trudeau dnes navštívil stredotalianske mesto Amatrice, ktoré vlani v auguste postihlo silné zemetrasenie. Zahynulo pri ňom približne 300 ľudí.

slovakia

left justify in out

Trudeaua počas návštevy v Amatrice sprevádzal taliansky minister zahraničných vecí Angelino Alfano, predstavitelia miestnych úradov i záchranári. Trudeau sa oboznámil s rozsahom škôd po zemetrasení z vlaňajšieho 24. augusta a dotrasoch, ktoré túto oblasť postihli v ďalších nasledujúcich mesiacoch. 

 

Trudeau bol koncom týždňa jedným z účastníkov summitu lídrov siedmich priemyselne najvyspelejších krajín sveta, ktorý sa konal v meste Taormina na juhotalianskom ostrove Sicília. V pondelok ho vo Vatikáne prijme pápež František. Mestečko Amatrice, ležiace 140 kilometrov severovýchodne od Ríma a hojne navštevovaného turistami, sa po silnom zemetrasení z augusta a následných dotrasoch a ďalších zemetraseniach ocitlo v troskách.

 

Zrútili sa aj časti Baziliky sv. Františka a sv. Augustína. Zničená bola aj miestna reštaurácia preslávená špagetami s omáčkou all'amatriciana. Veľké škody a obete na životoch napáchalo zemetrasenie aj v okolitých mestách a obciach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies