Kanadský ostrov: Američania, obávate sa Trumpovho zvolenia? Príďte sem

NETKY.SK • 21 Február 2016, 12:37 • 2 min
Kanadský ostrov: Američania, obávate sa Trumpovho zvolenia? Príďte sem

WASHINGTON/OTTAWA - Američania, ktorí sa obávajú zvolenia republikána Donalda Trumpa za prezidenta krajiny, sa môžu presťahovať na kanadský ostrov Cape Breton.

slovakia

left justify in out

Tak znie pozvánka, ktorú na internete zverejnilo združenie Destination Cape Breton. Informovala o tom televízia CNN.

 

"Ahoj, Američania! Donald Trump sa môže stať prezidentom vašej krajiny! Ak sa to naozaj stane a vy sa rozhodnete vypadnúť z toho pekla, môžem vám odporučiť presťahovať sa na Cape Breton!" uvádza internetová stránka združenia.

 

Stránka upozorňuje na jednej strane na sociálne orientované kanadské zdravotníctvo a dostupné bývanie a na druhej strane na Trumpov pravicový program.

 

"Neotáľajte s odsťahovaním sa, až keď bude Donald Trump zvolený. Začnite sa pripravovať už teraz a ak sa tak stane, v deň volieb iba naskočíte na autobus, aby ste začali nový život na Cape Breton - kde sa ženy môžu dostať k interrupciám, moslimovia sa môžu voľne prechádzať a jediné "múry" sú tie, čo nesú strechy našich cenovo veľmi dostupných domov," píše stránka. A dodáva, že "zdravotníctvo je zadarmo" a tiež "nikto nemá zbraň".

 

Stránka priznáva, že zimy v Cape Breton sú studené, no zároveň zdôrazňuje, že v čase písania textu tam bolo iba o dva stupne chladnejšie než v New Yorku, kde mimochodom býva Trump.

 

Cape Breton patriaci do provincie Nové Škótsko na východe krajiny podľa CNN čelí v ostatných rokoch prudkému úbytku obyvateľstva. Súvisí to jednak s úpadkom baníctva a hutníctva na ostrove, ako aj odchodom mnohých ľudí za prácou do ropnej provincie Alberta. V súčasnosti na ostrove žije podľa odhadov už menej než 100.000 ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona