Kanadský minister medzinárodného obchodu P. Van Loan navštívi SR

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:23 • 2 min
Kanadský minister medzinárodného obchodu P. Van Loan navštívi SR

Kanadský minister medzinárodného obchodu P. Van Loan navštívi SR

slovakia

left justify in out

Minister medzinárodného obchodu Kanady Peter Van Loan príde 20. júla na pracovnú návštevu Slovenska. S vládnymi partnermi a podnikateľmi na Slovensku mieni prediskutovať súčasný stav rokovaní o CETA. Informoval o tom dnes Dušan Pastorek z Kancelárie veľvyslanectva Kanady v Bratislave.
      Rokovania, ktoré sa začali počas minuloročného sumitu Kanada-EÚ v Prahe, postupujú podľa Pastoreka dobre. "Majú za cieľ dosiahnuť ambicióznu dohodu, ktorá podporí obchod a investície medzi Kanadou a členmi EÚ," konkretizoval.
      Dodal, že minister Van Loan sa počas svojej návštevy v Bratislave stretne s ministrami zahraničných vecí a hospodárstva Slovenskej republiky, s predstaviteľmi Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory a so skupinou kanadských podnikateľov aktívnych v rôznych sektoroch hospodárstva na Slovensku.
      Okrem toho podpíše dve medzivládne dohody: Zmluvu o mobilite mladých, ktorá umožní mladým ľuďom získať nové možnosti profesionálneho rozvoja prostredníctvom kultúrnej a pracovnej skúsenosti v zahraničí a aktualizovanú Zmluvu o ochrane zahraničných investícií, ktorá poskytne ochranu investorom.
      Kanadský štátnik sa podľa Pastoreka teší na rokovania s novou slovenskou vládou, ktoré prehĺbia dvojstranné vzťahy. Zároveň je pripravený informovať o výsledkoch summitov G8/G20, ktorých hostiteľom bola nedávno Kanada. "Jeho návšteva taktiež podporí kanadské obchodné záujmy na Slovensku a zdôrazní dôležitosť, ktorú Kanada prikladá silným bilaterálnym vzťahom," uzavrel Pastorek.
      Zastávka v Bratislave bude Van Loanova posledná počas návštevy niekoľkých členských štátov Európskej únie, aby podporil Komplexnú hospodársku a obchodnú dohodu medzi Kanadou a EÚ (CETA, Canada-EU Comprehensive Economic and Trade Agreement).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona