Kanadský guliar Armstrong si prevezme bronz z OH 2008

NETKY.SK • 13 Február 2015, 09:32 • 2 min
Kanadský guliar Armstrong si prevezme bronz z OH 2008

TORONTO - Kanadský guliar Dylan Armstrong sa s definitívnou platnosťou bude tešiť zo zisku olympijskej bronzovej medaily zo súťaže v Pekingu 2008.

slovakia

left justify in out

Po druhom dopingovom previnení v Číne bronzového Bielorusa Andreja Michnieviča, za ktoré vlani dostal doživotný dištanc, sa 34-ročný Armstrong dočká po takmer siedmich rokoch slávnostného dekorovania. Ceremoniál sa uskutoční v nedeľu v jeho rodnom meste Kamloops v Britskej Kolumbii. Armstrong prevezme bronz z rúk krajanky, členky komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Hayley Wickenheiserovej, ktorá získala ako členka hokejového družstva štyri zlaté a jednu striebornú medailu na ZOH.

 

Pôvodne obsadil Dylan Armstrong v guliarskej súťaži na OH 2008 v Číne len o jediný centimeter za spomenutým Michnievičom nepopulárne 4. miesto výkonom 21,04 m, hoci dosiahol národný rekord. Kanada sa posunie v rámci olympijských hier v Pekingu zo 14. na 13. miesto v hodnotení krajín s 19 vzácnymi kovmi a bilanciou 3 zlaté, 9 strieborných a 7 bronzových medailí. 

 

Zaujímavé je, že Armstrong sa "vďaka" dopingovému prehrešku Michnieviča už po druhý raz posunul na významnom podujatí na medailové stupne. Premiérovo sa tak stalo pri redukcii výsledkov na halových majstrovstvách sveta v atletike v katarskej Dauhe v marci 2010. Striebornému Andrejovi Michnievičovi odobrali za doping striebornú medailu, na druhú priečku sa posunul Nemec Ralf Bartels a zo 4. priečky na tretiu zasa Dylan Armstrong.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies