Kanadský Bombardier prepustí v nasledujúcich mesiacoch vyše 1750 ľudí

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 16:40 • 2 min
Kanadský Bombardier prepustí v nasledujúcich mesiacoch vyše 1750 ľudí

MONTREAL - Kanadská spoločnosť Bombardier dnes potvrdila, že v nasledujúcich mesiacoch zruší v Kanade a Severnom Írsku viac než 1750 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je slabý dopyt po niektorých jej firemných lietadlách. Informovala o tom agentúra AP.
     

Firma uviedla, že približne 1000 pozícií zruší v Montreale, kde má hlavné prevádzky. Ďalších 480 ľudí príde o prácu v Toronte a 280 v severoírskom Belfaste.
     

Dôvodom je znižovanie produkcie lietadiel Global 5000 a Global 6000, najväčších z firemných lietadiel spoločnosti, čo je reakcia na zmenené podmienky na niektorých kľúčových trhoch ako Latinská Amerika, Čína a Rusko.
     

Ako povedal prezident divízie firemných lietadiel Bombardieru Eric Martel, dopyt po týchto strojoch sa v poslednom období znížil. To sa odrazilo aj na výsledkoch za 1. štvrťrok tohto roka, keď zisk Bombardieru klesol medziročne o 13 % na 100 miliónov USD (87,57 milióna eur). S prepúšťaním začne spoločnosť v júni, pričom celý proces by sa mal ukončiť v 1. štvrťroku budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies