Kanadskú hudobníčku a maliarku Joni Mitchell hospitalizovali

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 09:23 • 2 min
Kanadskú hudobníčku a maliarku Joni Mitchell hospitalizovali

OTTAWA - Kanadskú hudobníčku a maliarku Joni Mitchell museli v utorok hospitalizovať po tom, ako ju našli v bezvedomí v jej dome v losangeleskej štvrti Bel-Air.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli jej zástupcovia na oficiálnej webstránke, 71-ročná interpretka sa prebrala ešte v sanitke, pričom momentálne je na oddelení intenzívnej starostlivosti, kde sa podrobuje rôznym testom. Mitchell je podľa ich slov pri vedomí a v dobrej nálade. Bližšie informácie o jej zdravotnom stave zatiaľ nie sú známe.


Joni Mitchell, vlastným menom Roberta Joan Anderson, debutovala v roku 1968 albumom Song To A Seagull. V súčasnosti má na konte 19 štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Shine sa dostala na trh v roku 2007. Americký magazín Rolling Stone zaradil jej nahrávku Blue (1971) na 30. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Speváčka získala celkovo osem cien Grammy, vrátane jednej za celoživotný prínos. Od roku 1997 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy. Okrem hudby sa venuje aj maľovaniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies