Kanadskí vojenskí experti zostanú na Ukrajine do januára 2018

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 09:03 • 2 min
Kanadskí vojenskí experti zostanú na Ukrajine do januára 2018

KYJEV - Ukrajinsko-kanadská vojenská spolupráca vo výcvikovom stredisku Javoriv v západoukrajinskej Ľvovskej oblasti bude predĺžená do januára 2018. Informoval o tom námestník ukrajinského ministra obrany Ihor Dolhov počas utorkovej návštevy kanadského premiéra Justina Trudeaua v tomto výcvikovom stredisku.

slovakia

left justify in out

"Kanadskí experti, ktorí v roku 2016 cvičia na vojenskom cvičisku Javoriv ukrajinských vojenských inštruktorov, budú pokračovať v práci do januára 2018. K tomuto rozhodnutiu dospeli ukrajinská a kanadská strana v súvislosti s eskaláciou situácie na Ukrajine a efektivitou výcviku vojska," citovala Dolhova agentúra Ukrinform.

 

Dolhov uviedol, že Kanada pomôže Ukrajine s výcvikom prieskumných jednotiek a poddôstojníkov. Okrem toho si ukrajinskí dôstojníci zdokonalia svoje zručnosti na vojenských akadémiách v Kanade. Tá taktiež dodá materiál pre poľné nemocnice v zóne protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajine.

 

Kanadská misia, ktorá sa začala vlani, mala pôvodne trvať do 31. marca 2017. Niekdajší kanadský minister obrany Jason Kenney povedal, že vyslanie 200 vojenských inštruktorov na Ukrajinu je pre ruského prezidenta Vladimira Putina odstrašujúcim odkazom.

 

Moskva označila misiu za "kontraproduktívnu a odsúdeniahodnú".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona