Kanadská vláda potvrdila zrušenie dnešného summitu o dohode CETA

NETKY.SK • 27 Október 2016, 07:11 • 2 min
Kanadská vláda potvrdila zrušenie dnešného summitu o dohode CETA

MONTREAL - Kanadská delegácia neodcestuje na summit do Bruselu, na ktorom mala byť dnes podpísaná dohoda o voľnom obchode s Kanadou (CETA).

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po tom, ako zlyhali stredajšie rokovania o dohode medzi predstaviteľmi subjektov belgickej federácie, informovala agentúra AP.

 

Na summit EÚ-Kanada do Bruselu mal pôvodne ešte v stredu večer odcestovať kanadský premiér Justin Trudeau. Ministerstvo medzinárodného obchodu v Ottawe ale v rovnakom čase oznámilo, že kanadská delegácia do Bruselu napokon neodcestuje.

 

"Kanada je pripravená túto dôležitú dohodu podpísať, keď bude na takýto krok pripravená aj Európa," uviedol hovorca kanadskej ministerky medzinárodného obchodu Chrystie Freelandovej.

 

S CETA musí vyjadriť súhlas všetkých 28 členských štátov EÚ. Dohodu stále blokuje Belgicko, keďže voči nej majú výhrady tamojší Valóni. Vnútrobelgické rozhovory budú pokračovať dnes dopoludnia.

 

Kanadský premiér Trudeau v stredu vyjadril presvedčenie, že rokovania o CETA napokon dopadnú pozitívne, a to už v najbližších dňoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona