Kanadská vláda chce sprísniť podmienky predaja strelných zbraní

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 14:03 • 2 min
Kanadská vláda chce sprísniť podmienky predaja strelných zbraní

OTTAWA - Obchodníci so zbraňami v Kanade budú zrejme musieť uchovávať záznamy o inventúre tovaru a predajoch strelných zbraní najmenej 20 rokov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z nového zákona predloženého v utorok vládou kanadského premiéra Justina Trudeaua. Návrh zákona tiež počíta s dôkladnejším preverovaním minulosti záujemcov o kúpu zbrane. Vo formulároch budú musieť uviesť údaje o sebe za celý doterajší život, nielen za posledných päť rokov ako teraz.

 

Zákon bude tiež vyžadovať od osôb, ktoré chcú kúpiť pušky a brokovnice, aby predložili platný zbrojný pas. V súčasnosti je jeho predloženie pri nákupe týchto typov strelných zbraní dobrovoľné.

 

Minister verejnej bezpečnosti Ralph Goodale v utorok povedal, že zločiny spáchané s použitím strelných zbraní sa stali v Kanade bežnejšími, i keď miera zločinnosti v krajine sa za uplynulé dve desaťročia znížila.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona