Kanadská tajná služba údajne sledovala brazílske ministerstvo

NETKY.SK • 7 Október 2013, 09:23 • 2 min
Kanadská tajná služba údajne sledovala brazílske ministerstvo

RIO DE JANEIRO - Kanadská tajná služba sledovala brazílske ministerstvo baníctva a energetiky, informovala v noci nadnes brazílska televízia Globo s odvolaním sa na dokumenty, ktoré zverejnil bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden.

slovakia

left justify in out

Kanadské stredisko komunikačnej bezpečnosti (CSEC) sa podľa televízie zameralo na tzv. metadáta telefonickej a e-mailovej komunikácie brazílskeho ministerstva. Správa však neuvádza, či Kanaďania e-maily čítali a telefonické hovory odpočúvali. Podľa agentúry AP ide o najnovšie odhalenie, že najväčšiu latinskoamerickú krajinu okrem amerických a britských tajných služieb sledovala aj kanadská.

Na prípade s televíziou Globo spolupracoval americký novinár Glenn Greenwald, ktorý ako prvý písal aj o sledovacom programe americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona