Kanadská provincia Québec schválila zákon o práve na smrť, Ottawe sa to nepáči

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 06:44 • 2 min
Kanadská provincia Québec schválila zákon o práve na smrť, Ottawe sa to nepáči

QUÉBEC - Frankofónna kanadská provincia Québec schválila zákon o práve na smrť, ktorý je prvým svojho druhu v Kanade, informovala dnes agentúra Associated Press. Federálna kanadská vláda sa však už vyjadrila, že legálnosť zákona napadne.

slovakia

left justify in out

Asistovaná samovražda a eutanázia sú na základe kanadského trestného zákonníka nelegálne a Ottawa trvá na tom, že nemá v úmysle to meniť.
      

Québeckí politici však argumentovali, že zdravotná starostlivosť spadá pod jurisdikciu provincií a domnievajú sa, že majú solídnu oporu v zákone.
      

Novú legislatívu - Úkony starostlivosti o človeka v závere života - schválili 94 hlasmi proti 22. Zakotvuje, že sami pacienti musia opakovane požiadať lekára o ukončenie svojho života na základe neznesiteľného fyzického či psychického utrpenia. A musia byť mentálne zdraví v čase, kedy o to žiadajú, dodala agentúra Associated Press.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona