Kanadská polícia zatkla 70 účastníkov prvomájového pochodu Montrealom

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 08:15 • 2 min
Kanadská polícia zatkla 70 účastníkov prvomájového pochodu Montrealom

MONTREAL - Kanadská polícia v noci nadnes zadržala asi 70 účastníkov demonštrácie, ktorú do Montrealu zvolalo združenie Konvergencia boja proti kapitalizmu (CLAC).

slovakia

left justify in out

Organizátori už pred akciou vyzvali potenciálnych účastníkov, aby na pochode ulicami Montrealu "napáchali čo najväčšie škody" na obchodných prevádzkach. Väčšinu davu však tvorili ľudia, ktorí mali v rukách plagáty a transparenty s heslami proti vládnym úsporným opatreniam a nemali v úmysle ničiť alebo útočiť.

 

Polícia akciu krátko po jej začatí zo zatiaľ neznámych dôvodov označila za nepovolenú a snažila sa ju rozohnať - okrem iného aj použitím slzotvorného plynu.

 

Ako s odvolaním sa na očitých svedkov informovali kanadské médiá, viacero osôb malo potom dýchacie ťažkosti vrátane malých detí, ktoré na demonštráciu vzali ich rodičia. Polícia sa neskôr bránila vyhlásením, že účastníkov protestu vyzvala, aby sa rozišli, a až po neuposlúchnutí výzvy nasadila slzotvorný plyn.

 

Časť bojovnejšie naladených demonštrantov sa po rozohnaní hlavnej demonštrácie v skupinkách rozptýlila do ulíc mesta, kde po nich pátrala polícia, ktorá ich po dolapení zatýkala. Podľa očitých svedkov policajti pri tom postupovali brutálne - používali hmaty a obranné spreje s obsahom technického korenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies