Kanadská polícia naháňa muža: Zastrelil troch policajtov a dvoch zranil!

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 07:57 • 2 min
Kanadská polícia naháňa muža: Zastrelil troch policajtov a dvoch zranil!

TORONTO - Troch policajtov v stredu v noci zastrelil a dvoch ďalších zranil na východe Kanady, v pobrežnej provincii Nový Brunšvik, ozbrojený páchateľ, po ktorom vyhlásili pátranie. Dvaja zranení policajti nie sú údajne v ohrození života.

slovakia

left justify in out

Kanadská kráľovská polícia v meste Moncton so 70.000 obyvateľmi označila za páchateľa 24-ročného miestneho obyvateľa Justina Bourqua. Médiá zverejnili jeho snímku, na ktorej kráča ulicami mesta s dvoma puškami, oblečený v maskáčoch a s čiernou čelenkou.

      

Polícia prvý raz informovala o streľbe o 21.12 h miestneho času (2.12 h SELČ) na Twitteri, odporúčala obyvateľom, aby nevychádzali. V časti mesta zablokovala ulice a dopravu odtiaľ odklonila. Starosta mesta vyzval obyvateľov, ktorí sa nemôžu dostať domov, aby vyhľadali úkryt u známych či príbuzných a zostali tam až do odvolania.
      

Masová vražda policajtov je vzácna v Kanade, ktorá má prísnejšie zákony týkajúce sa zbraní ako susedné USA. 
      

Hovorca polície Paul Greene v rozhovore pre televíziu CBC povedal, že policajti reagovali na správy o mužovi v maskáčoch nesúcom zbrane. Premiér provincie Nový Brunšvik i kanadský minister verejnej bezpečnosti Steven Blaney v reakcii na správy o smrti troch policajtov vyjadrili zdesenie.
      

K ostatného masovému zabitiu kanadských policajtov došlo v roku 2005 v Mayerthorpe v provincii Alberta, strelec vtedy zabil štyroch príslušníkov kráľovskej polície.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies