Kanadská bitcoinová banka Flexcoin oznámila koniec svojej činnosti

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 10:49 • 2 min
Kanadská bitcoinová banka Flexcoin oznámila koniec svojej činnosti

SAN FRANCISCO - Kanadská banka Flexcoin, ktorá sa špecializovala na operácie na digitálnu menu bitcoin, ukončila svoje pôsobenie. AP informovala, že k tomu došlo po tom, ako jej účet vybielili počítačoví hackeri.

slovakia

left justify in out

Flexcoin skončila týždeň po krachu veľkej japonskej bitcoinovej burzy Mt. Gox, ktorú tiež olúpili elektronicky. Obe posledné udalosti zrejme zvýšia pochybnosti o schopnosti digitálnej meny uplatniť sa ako alternatíva voči klasickým menám a bankám.


Banka Flexcoin v utorok (4.3.) oznámila, že z jej onlinového trezoru zmizlo 896 bitcoinov, ktorých ekvivalent je takmer 600.000 USD (435.793 eur). Na rozdiel od bankových vkladov v menách podporovaných vládami, bitcoinové vklady nie sú poistené voči stratám.

Bitcoiny, ktoré mala Flexcoin deponované v takzvanom studenom trezore, nedostupnom onlinovou cestou, sú v poriadku.

Krach burzy Mt. Gox je najväčším podlomením dôveryhodnosti digitálnej meny. Zmizlo z nej 750.000 bitcoinov, čo bolo 6 % meny v obehu. Burza podala návrh na svoju ochranu pred krachom. Úrady teraz vyšetrujú nedostatky v jej činnosti.

Stúpenci meny, ktorá je v obehu päť rokov, ju bránia preto, lebo transakcie v nej sú slabo spoplatnené. Poukazujú na to, že klasické banky na nich zarábajú miliardy. Kritici bitcoinov vrátane vládnych činiteľov na celom svete hodnotia menu ako prostriedok vhodný len pre špekulantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies