Kanaďanom už slúbili účasť na MS Giroux, Scheifele, O´Reilly či Duchene

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 16:04 • 2 min
Kanaďanom už slúbili účasť na MS Giroux,  Scheifele, O´Reilly či Duchene

TORONTO - Kanada bude na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji v Kolíne nad Rýnom a Paríži (5.- 21. 5.) útočiť na zlatý hetrik aj s hráčmi ako Claude Giroux, Nathan MacKinnon či Matt Duchene.

slovakia

left justify in out

Lídra Philadelphie Girouxa doplní jeho spoluhráč z útoku Wayne Simmonds, účasť prisľúbil aj siedmy najproduktívnejší hráč základnej časti NHL, 82-bodový Mark Scheifele z Winnipegu. Z tohto kanadského klubu by mal do Európy pricestovať aj obranca Josh Morrissey.

Z Buffala posilní útok "javorových listov" Ryan O´Reilly, z Floridy sa núka dvojica obrancov Michael Matheson, Jason Demers. Z Colorada prídu už spomenutí MacKinnon a Duchene, ktorí boli s 51, resp. 40 bodmi lídrami produktivity v najslabšom tíme NHL 2016/2017. Zaujímavým menom z Tampy je Brayden Point, ktorý svoju nováčikovskú sezónu v zámorskej profilige ozdobil 40 bodmi. Hlavným trénerom Kanady na MS 2017 bude práve Pointov nadriadený v Tampe Jon Cooper, pomáhať mu budú Gerard Gallant, Dave Hakstol a Dave King. Informácie priniesol portál TSN.ca.

Kanaďania získali v ostatných dvoch rokoch tituly majstrov sveta na šampionátoch v Prahe a Ostrave, resp. Moskve a Petrohrade. Súpermi reprezentantov Kanady v parížskej základnej skupine MS 2017 postupne budú Česi, Slovinci, Bielorusi, Francúzi, Švajčiari, Nóri a Fíni.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona