Kanaďanky Humphriesová s Moysovou obhájili

NETKY.SK • 19 Február 2014, 19:31 • 2 min
Kanaďanky Humphriesová s Moysovou obhájili

SOČI - Výsledky súťaže ženských dvojbobov na ZOH 2014 - konečné poradie po IV. jazde.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Medailové priečky v súťaži žien v dvojsedadlových boboch na zimných olympijských hrách v ruskom Soči si rozdelili zámorské posádky. Tri z celkovo štyroch jázd sa na čele držala americká dvojica Elana Meyersová - Lauryn Williamsová, ale prvenstvo si napokon nevybojovala. V cieli finálovej jazdy sa tešili Kaillie Humphriesová s Heather Moysovou. Kanadské obhajkyne zlata spred štyroch rokov zajazdili obe stredajšie jazdy najrýchlejšie a zlikvidovali manko 23 stotín sekundy, ktoré mali po utorkovej prvej polovici pretekov. Ich konkurentky Meyersová s Williamsovou prišli o polovicu náskoku v tretej jazde (dosiahli v nej druhý najlepší výkon) a v rozhodujúcej boli dokonca až tretie najlepšie, čo ich stálo titul olympijských šampiónok. Za Humphriesovou s Moysovou, ktoré získali pre Kanadu tretiu ženskú medailu z bobov v histórii (z toho druhú zlatú), zaostali o jednu desatinu sekundy. Meyersová si oproti Vancouveru 2010, kde brala bronz po boku Erin Pacovej, polepšila o jeden stupienok.

Tretiu pozíciu si od začiatku do konca udržali ďalšie Američanky Jamie Greubelová - Aja Evansová, ktoré boli v súčte štyroch jázd pomalšie o presnú sekundu. 

Olympijská šampiónka z Turína 2006 Sandra Kiriasisová z Nemecka sa s brzdárkou Franziskou Fritzovou približovali k stupňu víťazov, ale záverečné vystúpenie im nevyšlo podľa predstáv. Namiesto atakovania medailistiek prišiel pri vyvrcholení pretekov v areáli Sanki pokles o jeden post. Elitnej nemeckej posádke napokon v konkurencii 19 dvojbobov patrilo 5. miesto (+1,68). Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie. 

Výsledky - dvojboby: 
ženy (konečné poradie po štvrtej jazde):
1. Kaillie Humphriesová, Heather Moysová (Kan.) 3:50,61, 2. Elana Meyersová, Lauryn Williamsová 3:50,71, 3. Jamie Greubelová, Aja Evansová (všetky USA) 3:51,61, 4. Holandsko I (Esme Kamphuisová, Judith Visová) 3:52,27, 5. Nemecko I (Sandra Kiriasisová, Franziska Fritzová) 3:52,29, 6. Belgicko I (Elfje Willemsenová, Hanna Emilie Marienová) 3:52,57, 7. Nemecko II (Cathleen Martiniová, Christin Senkelová) 3:52,71, 8. Švajčiarsko I (Fabienne Meyerová, Tanja Mayerová) 3:53,20 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona