Kanaďania zvolili pre olympijské dresy tradičný javorový list

NETKY.SK • 9 Október 2013, 11:48 • 2 min
Kanaďania zvolili pre olympijské dresy tradičný javorový list

TORONTO - Kanadskí hokejisti nastúpia na zimných olympijských hrách 2014 v Soči v nových dresoch, ktorým dominuje javorový list a názov krajiny.

slovakia

left justify in out

Kanadská hokejová federácia Hockey Canada predstavila nový dizajn troch verzií dresov. Červená a biela sú podobné, na hrudiach hráčov je javorový list a nápis Canada. Čierna verzia má v strede červený pruh orámovaný zlatou farbou a v ňom biely nápis Canada. Vo vnútornom golieri každého dresu je všitých dvanásť zlatých javorových listov, ktoré symbolizujú počet kanadských olympijských a paralympijských hokejových prvenstiev. Nové dresy sú vyrobené modernými technológiami a o 15 percent ľahšie ako tie, ktoré si Kanaďania obliekli na zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri.

Podľa tlačovej správy Hockey Canada by mali dresy odzrkadľovať vášeň Kanaďanov pre šport a rýchlosť hry. "Sme hrdí na športovcov, ktorí nosia tento dres. Chceli by sme, aby ho nosili mnohí Kanaďania a podporovali takto náš národný tím. Tieto dresy sú jedinečné," uviedol prezident Hockey Canada Bob Nicholson. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona